Ελλάδα – Κόστα Ρίκα: Ραντεβού με την ιστορία!


Φωτο Kefalonia SportsNews
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα στο «Αρένα Περναμπούκο» και με πρόκριση είναι έτοιμη να γράψει ακόμα μία «χρυσή» σελίδα στην απίστευτη ιστορία της, την τελευταία δεκαετία.
Πριν από δέκα χρόνια, τέτοιες ημέρες η Ελλάδα προετοιμαζόταν για τον ημιτελικό του Euro 2004 απέναντι στην Τσεχία. Από τότε, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κατέκτησε ένα Ευρωπαϊκό, έφτασε μία φορά στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πλέον, έχει ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία.
Παίρνοντας την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από λίγες ημέρες, πλέον έχει την ευκαιρία να γράψει μία από τις σημαντικότερες στιγμές της στο βιβλίο της ιστορίας της.
Αυτό γιατί με νίκη απέναντι στην Κόστα Ρίκα θα φτάσει στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου για πρώτη φορά και θα αποδείξει πως η Ελλάδα, μπορεί κόντρα σε όλα να δείξει πως με το μαχητικό της πνεύμα μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα.
Αν έρθει η πρόκριση, κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει η ομάδα του Φερνάντο Σάντος που βάζει τη ψυχή της και την καρδιά της μπροστά, υπερνικώντας ομάδες που δείχνουν καλύτερες.
Η Κόστα Ρίκα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλύτερη από την Ελλάδα, ωστόσο μόνο τυχαία δεν ήρθε σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης. Ο Φερνάντο Σάντος, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα μας, όπως ακριβώς με την Ακτή Ελεφαντοστού, με μοναδική διαφορά, το γεγονός ότι στη θέση του τραυματία, Παναγιώτη Κονέ θα αγωνιστεί ο Ανδρέας Σάμαρης.
Οπότε, κάτω από τα δοκάρια, εφόσον δείξει σε καλή κατάσταση θα καθίσει ο Καρνέζης με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Χολέμπας, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Τοροσίδη.
Στο κέντρο θα είναι οι Μανιάτης, Καραγκούνης και Σάμαρης, ενώ στην επίθεση οι Χριστοδουλόπουλος και Σαλπιγγίδης στα πλάγια με τον Γιώργο Σαμαρά στην επίθεση.
Από την πλευρά της, η Κόστα Ρίκα θα παραταχθεί με σύστημα 4-5-1 με τον Ζόελ Κάμπελ στην κορυφή. Το στυλ παιχνιδιού της, είναι να περιμένει τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και να χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Ο Φερνάντο Σάντος, υποστήριξε πως η Εθνική μας θα επιτεθεί, αλλά δεν θα αφήσει κενούς χώρους στους αντιπάλους για να απειλήσουν.
Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Απαντήσεις στις 23:00 στο «Αρένα Περναμπούκο»…
κείμενο:http://www.onsports.gr/  

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.