ΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ



Μία πολύ σημαντική, τόσο βαθμολογικής όσο και ψυχολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η  Εικοσιμια , στα πλαίσια της 10ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Η ομάδα του Δημήτρη Ζισηματου  που ομολογουμένως έχει ταλαιπωρηθεί  το τελευταίο διάστημα από τους συνεχείς τραυματισμούς , επικράτησε 2-0  σε βάρος των Διλινατων , και έμεινε μόνη στην δεύτερη θέση που της δίνουν μεγάλο προβάδισμα ενόψει του δεύτερου γύρου.

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις για να απειλήσουν τις εστίες των Καραϊσκου και  Παπαδημητρίου. Το δυνατό παιχνίδι και οι πολλές μονομαχίες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του ματς, δείγμα της σπουδαιότητας της αναμέτρησης αλλά και του γοήτρου που σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί , είχαν την κατοχή  μπάλας και δημιουργούσαν καταστάσεις στην εστία των Διλινατων σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που αρκέστηκαν σε
αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους θα έρθει στο 7` με το δυνατό σουτ του Γερασιμάτου  έξω από την περιοχή που πέρασε ελάχιστα άουτ. Άλλο ένα εξίσου δυνατό σουτ εξαπέλυσε στο 14` για την Εικοσιμια ο  Χρηστάτος  αλλά ο Παπαδημητρίου θα βρεθεί σε ετοιμότητα και με την βοήθεια  του δοκαριού θα περάσει σε κόρνερ. Η Εικοσιμια αρχίζει σίγα σίγα να σφίγγει τον κλοιό για να πετυχη  κάποιο  τέρμα και στο 30` θα τα καταφέρει με τον Χρ. Μινέτο που τρύπωσε στην περιοχή και εκμεταλλεύτηκε  την σέντρα του Ντουκαι στο  φαουλ που εκτέλεσε και με κεφάλια σχεδόν εξ επαφής άνοιξε το σκορ 1-0 . Και πριν προλάβουν καλά καλά να καταλάβουν τη συνέβη τα Διλινατα θα δεχτούν άλλο ένα τέρμα στο 34` από τον Κουμαριώτη με κοντινή κεφάλια αφού πρώτα  έπαιξε «βόλεϊ» μέσα στην περιοχή με τον Ντουκάι στο κόρνερ του Μπλιάμπτη 2-0 . Εξαιρετική διπλοί ευκαιρία να μειώσου έχασαν τα Διλινατα στο 41` όταν ο Χρ. Τζωρτζάτος θα εκτελέσει απευθείας  φάουλ με τον Καραϊσκο να αποκρούει δύσκολα, η μπάλα θα χτυπήσει  στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μιλιωνις δεν θα καταφέρει να σκόραρε μιας και η κεφάλια του θα περάσει άουτ.
Στο δεύτερο μέρος τα Διλινατα προσπάθησαν μην  έχοντας τι άλλο να κάνουν  να κινηθούν καλύτερα αλλά η Εικοσιμια είχε καλύτερες τοποθετήσεις στην άμυνα  με αποτέλεσμα να σταματούν τους επιθετικούς των Διλινατων σχετικά εύκολα. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τις ελάχιστες καλές ευκαιρίες που είχε η ομάδα των Διλινατων στο δεύτερο μέρος . Μάλιστα την ευκαιρία του αγώνα θα την χάσει η Εικοσιμία στο 62` με τον Γαρμπή που από υπερβολική σιγουριά στο ανεπανάληπτο τε-τα-τετ του με τον Παπαδημητρίου θα στείλει την μπαλό στο δεξί δοκάρι του "κίπερ" των Διλινατων και άουτ.

Εικοσιμία: (Δημήτρης Ζησιμάτος), Καραϊσκος Απ., Κουμαριώτης, Παππάς, Μινέτος Χρ., Γαρμπής (90’ Κόρμαλης), Μπλιάμπτης (87’ Καραϊσκος Σπ.), Ντουκάι, Τσιγαρίδας, Χρηστάτος, Στεφανάτος, Γερασιμάτος (76’ Μιχαλάτος).
Διλινάτα: (Σπύρος Αλυσανδράτος), Παπαδημητρίου, Μαλιώρης, Αναλυτής Θ., Δούκας (46’ Τσάκος), Καλιακούδας (67’ Σκριβάνος), Χαραλαμπόγλου, Γκερβένης, Τζωρτζάτος Δ., Αναλυτής Γ. (46’ λ.τ. Τζωρτζάτος Κ.), Τζωρτζάτος Χρ., Μηλιώνης.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.