Με το «διπλό» απέδρασε ο Παλληξουριακος από τις Κεραμειές ...





Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελειώσει ισόπαλο, με τα Φωκατα  να φαίνεται ικανοποιημένα  ,λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή κ. Μενεγατου , ο Παλληξουριακος πέτυχε γκολ τον  Ν. Κοσμάτο στις καθυστερήσεις (94`), νικώντας τα Φωκατα με 2-3. Σημαντική νίκη για Παλληξουριακο  που του δίνει το δικαίωμα να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον , ενώ για τα Φωκατα τα πράγματα αρχίζουν να στριμώχνονται αρκετά.

«Χωρίς φάσεις αλλά με τρία γκολ»
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτή που μπήκαν στο πρώτο μέρος με όρεξη και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους Ληξουριώτες (Είχαν προιδοποιηση νωρίτερα στο 7` με τον Γ. Αθηναίο να μην προλαβαίνει την παράλληλη μπαλιά του συμπαίκτη του. ) με ένα γρήγορο γκολ στο 12` από ωραίο συνδυασμό Αθηναίου και Κουρκουμελη με τον τελευταίο να πλασάρει από κοντά ανοίγοντας το σκορ .  Από εκεί και πέρα τα Φωκατα λες και υπνωτιστήκαν , έριξαν την απόδοση τους αδικεολογιτα  με τους φιλοξενούμενους να  το εκμεταλλεύονται  ισορροπώντας το ματς και μάλιστα κατάφεραν σχετικά γρήγορα (25`) , πλάγιο άουτ αλλά (Λάκης Σημαιοφορίδης ) έφερε την μπάλα στην περιοχή των Φωκατων με τους αμυντικούς να μην μπορούν να διώξουν και τον Πεττα να εκμεταλλεύεται την κατάσταση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα   ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και ενώ το πρώτο μέρος βάδιζε δίχως την μεγάλη φάση, ένα αναπάντεχο αυτογκόλ του  Βολντνίσκιπου αντι να διωξει με το κεφαλι αυτός έκανε λάθος κεφάλια πιεζόμενος  στο φάουλ του Πολυδωράτου  και έδωσε από το πουθενά την πρωτοπορία στους γηπεδούχους που πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-1 .
«όλα κρίθηκαν στο 94`»
Είναι γεγονός ότι ο Παλληξουριακος  μπήκε δυνατά  στην επανάληψη και βάση της εικόνας του στον αγωνιστικό χώρο, ήταν πιο απειλητικός και πιο ουσιαστικός μεσοεπιθετικά. Στο 54’ ο Παλληξουριακος θα απειλήσει για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος,  μετά από κόρνερ από αριστερά με τον Σπ. Μαρκάτου ο Ηλ.  Αντωνάτο πιάνει την κεφαλιά, αλλά θα περάσει αουτ. Τα Φωκατα δεν μπορούν να βρουν απαντήσεις στο παιχνίδι τις μεσαίας γραμμής του Παλληξουριακου που τους έχει αναγκάσει να γυρίσουν αρκετά πίσω με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην άμυνα. Και στης ελάχιστες φορές που πάνε να επιτεθούν βρίσκονται γυμνή στην άμυνα. Σε μια τέτοια στιγμή τα Φωκατα δέχτηκαν την ισοφάριση όταν από ενα     διώξιμο τις άμυνας του Παλληξουριακου η μπάλα θα φτάσει στον Ηλ. Αντωνατο που δεν ήταν σε θέση οφσάιντ  όπως φώναζαν θα προχωρήσει ανενόχλητος και θα πλισάρει για το 2-2.  Οι «φιλοξενούμενοι» απειλούσαν κυρίως με κάποια καλά σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, χωρίς να δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στον Σαρλανη . Και ενώ έχουμε φτάσει στις καθυστέρησης ο Παλληξουριακος θα κλέψει την νίκη (όπως του την είχε κλέψει και ο ΑΟΚΙ) με πρωταγωνιστεί τον Ν. Κοσμάτο που ύστερα από κόρνερ θα βρεθεί αμαρκάριστος και με κεφάλια εξ επαφής θα δόση το πολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του μέσα σε εξώλους πανηγυρισμούς , σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που φωνάζουν για την αδικαιολόγητη κατά αυτούς καθυστέρηση που κράτησε ο διαιτητής του αγώνα κ. Μενεγατος .   
Φωκάτα:(Μιχ. Αθηναίος), Σαρλάνης, Μάστορας (38’ λ.τ. Ξαξίρης), Σέρρας Παν. (53’ Κόμητας), Αντωνίου, Μπουγάς, Ντουκάι, Πολυδωράτος, Αθηναίος (90+2’ Τριανατφύλλη), Κουρκουμέλης, Χρυσανθακόπουλος, Αλεξάτος.

Παλληξουριακός:(Χρ. Χαρίτος), Μοσχόπουλος, Αδηλίνης, Λυκούδης, Πέττας, Δαμουλιάνος, Αντωνάτος Ηλ., Μαυροειδής (46’ Μαρκάτος Σπ.), Λαδάς, Βολντνίσκι, Καμινάρης, Παπαδάτος.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.