ΦΟΥΛ ΓΙΑ PLAY-OFF και ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΗΤΤΗΤΗ Η ΑΕΚ



Κατακτώντας μία ακόμη  νίκη στη φετινή «κούρσα» του πρωταθλήματος,  η ΑΕΚ, αυτή τη φορά κόντρα στη δυνατή Σάμη, παρέμεινε αήττητη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Επιθετικός μονόλογος όλο το παιχνίδι από τους «κτρινοχρυσαφή», του Σπ. Παπαδάτου με την αξιόμαχη Σάμη να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. 
Η ΑΕΚ έδειξε τις διαθέσεις του από νωρίς. Μπήκε στο ματς ορεξάτη και αποφασισμένη να πιέσει τη Σάμη από το πρώτο κιόλας λεπτό. Με καλή κυκλοφορία στον άξονα και με συνεχείς κινήσεις των παικτών του χωρίς την μπάλα στα πόδια, δεν άφησε τους γηπεδούχους  να πάρουν ανάσα.
Η Σάμη είχε κλειστεί στην άμυνά της και είχε περιοριστεί σε παιχνίδι παθητικού ρόλου. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, με την ομάδα της ΑΕΚ να δημιουργεί συνεχώς προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ.

Ο επιθετικός μονόλογος των παικτών της ΑΕΚ  απέφερε καρπούς τελικά στο 39’ όταν ο συνήθης ύποπτος Κρούτη, ο κορυφαίος του αγώνα για άλλον έναν αγώνα,  μπήκε στην περιοχή της Σάμης και με κεφαλιά από αριστερά άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου αφού η Σάμη δεν είχε καν πατήσει την αντίπαλη περιοχή εκτός από ένα σουτ του Αμούργη στο πρώτο κιόλας λεπτό.


Η ΑΕΚ συνειδητοποιώντας  πολύ σύντομα ότι δεν δέχονταν ιδιαίτερη πίεση από τον αντίπαλο  κυνήγησαν άλλο ένα γκολ για να κλειδώσουν το ματς.

Το γκολ τελικά επετεύχθη ξανά από τον Κρούτη στο 54΄ με απευθείας κτύπημα φάουλ από το ύψος του ημικυκλίου  της μεγάλης περιοχής, διώχνοντας έτσι το άγχος από τους φιλοξενούμενους της ΑΕΚ.

Η Σάμη προσπαθώντας μόνο με έναν επιθεκό τον οποίο προσπαθούσαν όλοι να βρουν με μακρινές μπαλιές δεν κατάφερε τίποτε από το να δεχθεί στο 73 άλλο ένα γκολ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Κρούτη αλλά εκτελεστή τον Μοσχονά.

Έτσι ξεπέρασε η ΑΕΚ άνετα μπορούμε να πούμε και αυτό το σκόπελο και τώρα χωρίς άγχος, αφού εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ετοιμάζεται ψυχολογικά και σωματικά να ριχθεί στη μάχη του κυπέλου το ερχόμενο Σάββατο με τη δευτεραθλήτρια Εικοσιμία διεκδικώντας τη θέση της στον τελικό. Και .... «φουλάρουν» για πλέι οφ οι παίκτες του Παπαδάτου, που παρά την εύκολη επικράτησή τους , κατάφεραν να παραμείνουν αλώβητοι από τραυματισμούς και  προσγειωμένοι στο σκοπό τους, χωρίς τυμπανοκρούσιες και φάνφάρες αλλά αποδεικνύοντας ότι η μπάλλα θέλει και εμπειρία.


Σάμη:(Θ. Βουκελάτος), Φιλιππάτος, Τουλάτος, Αμούργης Αρ., Καππάτος (74' Χειμώνας), Αυγερινός, Μωραίτης, Δευτεραίος (55' Άννινος-Χωραφάς), Αραβαντινός, Αλυσανδράτος, Αμούργης Γιαν., Σταμούλης (66' Βιτωράτος Κ.).
Α.Ε.Κ.:(Σ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης, Περιβολάρης (74' Εμιλιάνο). Χασάη, Λουλούδας, Αντωνόπουλος, Πολλάκης, Κρούτη, Κοσμάτος, Μοσχονάς, Κουμαριώτης.


Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.