ΠΑΘΟΣ , ΨΥΧΗ , ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ... ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ



ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 2012-13 ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
Τυχεροί οι αρκετοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Ενωσιακό γήπεδο  για να παρακολουθήσουν τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ των ομάδων της Εικοσιμίας και του Παγκεφαλληνιακού. 
Οι δύο ομάδες προσέφεραν ένα καταπληκτικό αγώνα , με πολλά ΄΄΄ράλι΄΄ με απίστευτες άμυνες, με δυναμικές επιθέσεις και προπαντός με τέτοιο ρευστό σκορ, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον εως και το τελευταίο λεπτό..

O «ΧΡΥΣΟΣ» ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ
Για άλλη μία φορά ο Παγκεφαλληνιακός  απέδειξε πως διαθέτει αθλητές που παλεύουν κάθε αγώνα  και ανατρέπουν όλα τα προγνωστικά.
Όλοι μαζί οι παίκτες του κατέθεσαν ψυχή και σώμα στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισαν μία μεγαλειώδη νίκη επί ενός αντιπάλου που  πέρσι είχε αναδειχθεί  τροπαιούχος και που στο πρωτάθλημα έχει αναδειχθεί δευτεραθλητής και περιμένει την Κυριακή τον ΑΟΚΙ στον πρώτο ημιτελικό των play offs.
Περιμέναμε  να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι με όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα ματς στον τελικό , με δύναμη, πάθος και πίεση στις  άμυνες. Τούτο και εγένετο. Η μαχητικότητα που  διέκρινε και τις δυο φιναλιστ ώστε να πάρει μια απο τις δυο  τη νίκη ήταν καταλυτική. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουμε θεατές σε μερικά εως αρκετά βίαια μαρκαρίσματα μερικές φορές που ευτυχώς όμως δεν εξαγρίωσαν τους ποδοσφαιριστές εκατέρωθεν .Η πιο άπειρη ομάδα του Παγκεφαλληνιακού διέθετε τεράστια ψυχή  και πάθος δύο συστατικά που έφεραν και την ώθηση στα πόδια των ποδοσφαιριστών τους  οι οποίοι κτάφεραν να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου τους δηλ. την κατάκτηση του κυπέλλου.

Η Εικοσιμία ηττήθηκε με 1-0, παρατάχθηκε με επιθετικό προσανατολισμό αλλά τελικά δεν ευτύχησε να ισοφαρίσει αν και ο Παγκεφαλληνιακός αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 62' μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε το Νο2 Κουλουμπής Νικηφόρος για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Αν και η Εικοσιμία προσπάθησε, τα λάθη στο κέντρο ήταν πολλά και παραπάνω από ότι μας έχει συνηθίσει, στάθηκε αρκετά καλά μέχρι το 42ο λεπτό που δέχτηκε ένα... τσάμπα γκολ,από τον Πλατανίτη,  με την έννοια ότι η άμυνά της  είχε σώσει πολύ πιο επικίνδυνες καταστάσεις και το  κόρνερ που δεν... "μύριζε" καν φάση , εξελίχθηκε σε γκολ και μάλιστα στο μοιραίο.

Το πλάνο του προπονητή του Παγκεφαλληνιακού κ. Βουτσινά  έλεγε... καλή άμυνα και αντεπιθέσεις. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Εικοσιμία έχοντας πλέον χώρο    άρχισε να αποκτά περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ότι τελικά η ισοφάριση θα έρθει αργά ή γρήγορα. Αλλά οι επιθέσεις της δεν κατάληγαν πουθενά παρά μόνο σε απελπιστικά άστοχα μακρινά σουτ. Έτσι ο Παγκεφαλληνιακός με άμυνα γρανίτη και αντεπιθέσεις έκλεψε, αν και με παίκτη λιγότερο, το αποτέλεσμα.

Τελικά αυτό που μένει για την ομάδα της Εικοσιμίας είναι η καλή ομαδική λειτουργία και η τεχνική που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές της αλλά δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Οι της Εικοσιμίας πρσπάθησαν μέχρι τέλους και δεν παράτησαν το παιχνίδι,  κερδίζοντας  πολλές μάχες με την εμπειρία τους στο χώρο του κέντρου. Της έλειψαν σε μεγάλο βαθμό οι προωθήσεις και οι σέντρες που θα μπορούσαν να τη φέρουν σε θέση βολής.

Όμως Κυπελλούχος αναδείχθηκε άξια ο Παγκεφαλληνιακός, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά κρατώντας την Εικοσιμία  μακριά από το τέρμα του Ζαμπαύτη, απόρροια της αμυντικής στάσης του γενικότερα στο παιχνίδι. Ήταν η ομάδα που έδειξε ένταση, πάθος και σε μερικά σημεία, έως και τάσεις... αυτοθυσίας.


Διαιτητής Ματιάτος
Επόπτες: Βασιλόπουλος – Αβάζαρος
4ος: Βουτσινάς
ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ (Δημήτρης Ζησιμάτος): Καραϊσκος, Κουμαριώτης, Τσιγαρίδας (46' Κορσιάνος Α.), Κουλάκης, Ντουκάι, Αποστολάτος, Μπούσι, Κορσιάνος Π. (68' Στεφανάτος), Αντωνάτος, Βολτέρας (82' Κονόμης), Γερασιμάτος.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ (Νίκος Βουτσινάς): Ζαμπάυτης, Κουλουμπής Νικ., Γασπαρινάτος, Αντωνίου, Βεκερίδης, Παπαθεοδωρόπουλος, Τούρλας (90+ Γιαννάτος), Καράι, Πλατανίτης, Ζαϊμι (85' Κοτίνης), Κατσιγιώργης (82' Μερολάι).
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.