Α1` ΠΟΛΟ :ΦΑΛΗΡΟ ΧΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ



Διαξήχθη χθες και προχθές η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών με 4 παιχνίδια, αφού οι 2 Ευρωπαίοι θα αγωνιστούν την ερχόμενη Τετάρτη.
Πολύ μεγάλη νίκη σε έκταση αλλά κυρίως σε σημασία, πέτυχε η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου επί των Χανίων, η οποία και την απομάκρυνε από την προτελευταία θέση στην οποία είχε βρεθεί την προηγούμενη αγωνιστική.


Οι παίκτες του Κ. Λούδη εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική "ανυπαρξία" των Χανιωτών, και χωρίς να πιάσουν πολύ σπουδαία απόδοση, κέρδισαν με το εντυπωσιακό 13-6 (5-1, 2-1, 3-3, 3-1).
Τα Χανιά αγωνίστηκαν χωρίς τον Μάκη Βολτυράκη στον πάγκο (τιμωρημένος).
Οι Φαληριώτες ξεκίνησαν εντυπωσιακά και ολοκλήρωσαν τον αγώνα στον ίδιο ρυθμό. Εκμεταλλεύτηκαν και το ότι ο Α. Βλοντάκης παρέμενε στην επίθεση, οπότε ουσιαστικά στην δική τους επίθεση έπαιζαν 5 εναντίον 5.
Ο Ξενάκης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του, αλλά γενικά όλη η ομάδα στάθηκε πολυ καλά.
Σκόραραν για το Παλαιό Φάληρο οι Ξενάκης 6, Τσαγκάρης 2, Σιώνης 2, Ενλοου 2, Φλώρος 1.
Για τα Χανιά σκόραραν οι Βιζυράκης 2, Χαριτάκης 2, Μπατάκης 1 και Βλοντάκης 1.

Στην Θεσσαλονίκη το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο είχε στο τέλος δραματική μορφή. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ κοντά στο σκορ συνεχώς. Στο 5-5, οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, και κατάφεραν να πάρουν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα με 8-5. 3' και 17" πριν από την λήξη, ο Βαχαρέλης κέρδισε πέναλτι. Ο παίκτης που τον μάρκαρε τον πίεσε ακόμα λίγο μέσα στο νερό, και ο παίκτης του ΠΑΟΚ αντέδρασε σύμφωνα με τον διαιτητή Αχλαδιώτη, γρονθοκοπώντας τον αντίπαλό του, και απεβλήθη χωρίς αντικατάσταση.
Ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο δικό του πέναλτι σημειώνοντας το 9-5, και στην συνέχεια ο Πανιώνιος ευστόχησε στο δικό του μειώνοντας σε 9-6.
Στο υπόλοιπο του χρόνου, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν 2 φορές παίζοντας συνεχώς με παίκτη παραπάνω, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αφού η τελευταία τους επίθεση διήρκησε περίπου 10". Σε εκείνο το σημείο απεβλήθη ο βοηθός προπονητή του ΠΑΟΚ Π.Βέργος, επειδή εξύβρισε τον διαιτητή Αχλαδιώτη.
Τελικό σκορ λοιπόν 9-8 (3-2, 2-2, 2-1, 2-3)
Σκόραραν για τον ΠΑΟΚ οι Χρυσοσπάθης 3, Παππάς 2, Αλιχανίδης 1, Βαχαρέλης 1, Σολανάκης 1, Μιτελούδης 1. Δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας ο Κόλιανιν.
Για τον Πανιώνιο σκόραραν οι Κουτσιαλής 3, Κάκιτς 2, Φωτίου 2 και Θωμάκος 1.

Στην Ηλιούπολη η τοπική ομάδα έκανε το δικό της ρεκόρ στην Α1 απέναντι στους μικρούς του ΝΟΠ, κερδίζοντας με σκορ 27-6 (5-1, 9-2, 5-2, 8-1).
Σκόραραν για την Ηλιούπολη οι Κοντογιώργος 5, Κουλιεράκης 5, Κολυβάς 4, Αγγελίδης 4, Λάζαρης 3, Γκαραγκούνης 2, Φωτόπουλος 2, Χαλιάσος 1 και Καζάζης 1.
Για τον ΝΟΠ 4 γκολ πέτυχε ο Μπέγκοβιτς και 2 ο Πισσίας.

Χθες στην Χίο, στο υποτιθέμενο ντέρμπι ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΟ, είχαμε παράσταση για ένα ρόλο, αφού οι νησιώτες έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν ευρεία νίκη επί των πράσινων με 14-8 (3-1, 4-2, 4-2, 3-3).
Η Χίος ήταν σαφώς καλύτερη από τον ΠΑΟ. Πήρε μεγάλο προβάδισμα στο 1ο ημίχρονο, το οποίο όχι μόνο συντήρησε, αλλά και αύξησε μέχρι το τέλος του αγώνα.
Η Χίος κατάφερε να περιορίσει τον Γ. Αφρουδάκη στα 2 μέτρα, έβγαλε κόντρες, ενώ οι δικοί της φουνταριστοί ήταν πολύ καλοί, σκοράροντας 4 φορές και κερδίζοντας και αρκετές ποινές απο την θέση στα 2 μέτρα.
Γενικά, φάνηκε, οτι αν και απροπόνητοι αλλά και με τεράστια οικονομικά προβλήματα (3 μήνες απλήρωτοι όλοι), οι Χιώτες έδειξαν ότι μάλλον αποτελούν ένα επίπεδο μόνοι τους στην φετινή Α1. Είναι κάτω απο Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη, και πάνω από όλες τις υπόλοιπες ομάδες.
Πλέον , ο στόχος της 3ης θέσης έχει επιτευχθεί, και ο αγώνας στην Βουλιαγμένη θα κρίνει αν η Χίος μπορέσει να τερματίσει ακόμα και 2η (το καταφέρνει με νίκη εκεί).
Σκόραραν για την Χίο οι Μιράλης 5, Μιμίδης 3, Ντούλος 1, Φουντούλης 2, Χατζηκυριακάκης 2, Θεοδωρόπουλος 1.
Για τον ΠΑΟ σκόραραν οι Δ. Δερμιτζάκης 3, Χρ. Δερμιτζάκης 2, Γ. Αφρουδάκης 2 και Παπαδόγκωνας 1.

Η βαθμολογία μετά την 15η αγωνιστική

1. Ολυμπιακός (14) 42
2. Βουλιαγμένη (14) 37
3. Χίος 37
4. ΠΑΟΚ (16) 31
5. ΠΑΟ 27
6. Αργοστόλι (14) 25
7. Χανιά 15
8. Ηλιούπολη 14
9. Π. Φάληρο 12
10. Πανιώνιος 11
11. Κέρκυρα (14) 10
12. ΝΟΠ (16) -6
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.