Ο ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΡΟΝΝΩΝ



ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.
Μια ομάδα που κανείς δεν περίμενε να συμμετάσχει φέτος στο πρωτάθλημα, μια ομάδα που παρόλες τις αντιξοότητες που έπρεπε να αντιμετωπίσει δίνει το παρόν στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας πρωταγωνιστώντας  και χαίρει
άκρας ανταγωνιστικότητας , μια ομάδα που κατάφερε να κρατήσει το ρόπαλό της όπως το έμβλημά της και να χτυπάει αλύπητα όλους τους αντιπάλους,  μια ομάδα που πρέπει να παραδειγματίσει, τι σημαίνει αγάπη για το ποδόσφαιρο, τι σημαίνει αλληλεγγύη,δουλειά και πάθος για επιβίωση, χωρίς οικονομικά οφέλη ή καλοπληρωμένους παίκτες.
 Άλλη μια νίκη λοιπόν στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ηρακλής, ο οποίος νίκησε 3-1 την κύρια του ανταγωνίστρια Ανωγή και «ετοιμάζει βαλίτσες» για τους αγώνες μπαράζ.
Το θέαμα και το καλό ποδόσφαιρο απουσίαζε παντελώς από το βούρκο των Τζαννάτων, όπου οι δύο  ομάδες  κλήθηκαν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους όσον αφορά στην τέταρτη θέση. Το πάθος για την κατάκτηση των βαθμών ήταν αυτοσκοπός και για τις δύο ομάδες.
Τελικός νικητής αναδείχτηκε η ομάδα που είχε πιο καθαρό μυαλό, ήταν πιο αποφασισμένη και πατούσε καλύτερα στο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο γήπεδο, έχοντας σαφέστατα καλύτερη απόδοση από τον αντίπαλο της και αυτή ήταν η ομάδα του Ηρακλή, η οποία έπαιξε εξυπνότερα, πρόσεξε τα νώτα της, έκλεισε τους χώρους προς την εστία της και τελικά ευτύχησε να είναι η ομάδα που σκόραρε τρεις φορές στον αγώνα.
Καλύτερο ξεκίνημα είχε η Ανωγή στο πρώτο πεντάλεπτο, όπου μέχρι εκείνο το σημείο είχε μια σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Όμως τα πράγματα άλλαξαν άρδην όταν ξαφνικά η ομάδα του Ηρακλή σε μια αντεπίθεση κατάφερε στο 16 λεπτό με τον αρχηγό της Καμπίτση Σπ να ανοίξει το σκορ εκμεταλλευόμενος την πάσα πάρε βαλε του Δημ. Καμπίτση   και όλα να αρχίσουν να γέρνουν προς το μέρος των γηπεδούχων 1- 0 . Στο 33  ισοφάρισε η Ανωγή με τον Γιακουμάτο που με φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή 1 – 1 .   Το υπόλοιπο του 1ου μέρους κύλησε στα όρια της μετριότητας, καθώς οι 22 ποδοσφαιριστές αναλώθηκαν σε ένα  παιχνίδι κέντρου παίζοντας στο βούρκο και πολύ βαρύ από τη συνεχή βροχόπτωση αγωνιστικό χώρο, όπου οι όποιες προσπάθειες των επιθετικών και των δύο ομάδων εξουδετερώνονταν εύκολα από τους  αμυντικούς εκατέρωθεν. Την ισοφάριση δεν πρόλαβαν όμως καν να πανηγυρίσουν η Ανωγίτες γιατί ο Ηρακλής ξαναπήρε κεφάλι,  βαθιά μπαλιά  από την άμυνα του Αλ. Μανέντης βρήκε τον ο Καμπίτσης Δ ξέφυγε αμαρκάριστος σχεδόν από τους αμυντικούς πλασάροντας τον τερματοφύλακα των Κόκκινων 2-1.

 Η επανάληψη, σχεδόν με την έναρξη της στο 58, επιφύλασσε το τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους με το Σπαθή Ανδ. ο οποίος με μακρινό σουτ και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών της Ανωγής έστειλε παίκτες και οπαδούς στον έβδομο ουρανό.
Η συνέχεια βρήκε την Ανωγή να προσπαθεί να απαντήσει, αλλά οι προσπάθειες των επιθετικών του Μαλλιώρη έβρισκαν αξεπέραστα εμπόδια απέναντι στην καλοστημένη άμυνα του Ηρακλή. Μάλιστα οι επιθετικές ενέργειες δεν βγήκαν ούτε όταν ο τεχνικός των Κόκκινων ρίσκαρε επιθετικά αντικαταστώντας τρεις αμυντικούς ποδοσφαιριστές του και ρίχνοντας στον αγώνα 3 μεσοεπιθετικούς αλλά ακόμα και όταν ο Ηρακλής έμενε με 10 παίκτες στο 72 μετά την ανόητη αποβολή του Μέργιανου.
Πρέπει να εξάρουμε σε ένα τέτοιας σημασίας ντέρμπι με εξαιρετικά μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και τους 22 ποδοσφαιριστές που έδειξαν το δρόμο της καλής διαγωγής μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα σε στιγμές που το παιχνίδι πήγε να γίνει σκληρό οι ποδοσφαιριστές ήταν και πάλι αυτοί που ηρεμούσαν τα πνεύματα.

Εν κατακλείδι, ο Ηρακλής πλέον στρέφει το βλέμμα του στα play off,  κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τη μαχητικότητα και την επιμονή του  και, μπορεί εν τέλει να αισθάνεται δικαιομένος για την επική ανατροπή που κατάφερε ως τώρα.

Ηρακλής:(Γ. Γαβριελάτος), Κολυβάς, Μανέντης Στ., Μεταξάς, Καμπίτσης Σπ., Σπαθής Ανδρ., Ρασσιάς Γ., Μανέντης Αλ., Καμπίτσης Δημ., Διαμαντάτος Μ., Ρασσιάς Σπ., Βανδώρος Κ. (89’ Μηλιαρέσης Π).
Ανωγή:(Γ. Μαλλιώρης), Θεοφυλάτος Κ., Γερολυμάτος, Μαρούλης, Κουρούκλης, Αδηλίνης (81’ Γρηγορόπουλος), Μαλλιώρης, Γιακουμάτος, Μπερδεμπές, Σούπας, Μπενάτος Γιωρ. (65’ Μοσχονάς), Παπαδάτος (88’ Μπενάτος Χαρ.).
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.