Ο Γυμναστής Γιάννης Παπαγεωργίου στην Κεφαλονιά



Πραγματικά ήταν πολλά αυτά που είχε να πει ο γυμναστής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ κ. Γιάννης Παπαγεωργίου και ήταν μεγάλη η χαρά για όλους που βρέθηκε στην Κεφαλονιά.
Μετέφερε τις πολύτιμες γνώσεις του σε παιδιά αθλητές, προπονητές, γυμναστές, γονείς και από τις δύο ομάδες του νησιού μας, καθώς και στον απλό κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» για να τον ακούσει.
 Θα μπορούσε σίγουρα να μιλά για πολλές ακόμα ώρες και για αυτό το λόγω θα τον καλέσουμε και πάλι στο άμεσο μέλλον έτσι ώστε να συνεχίσει να μας ενημερώνει και να μας βελτιώνει στον τομέα της
εκγύμνασης.
Για μιάμιση ώρα ο χαρισματικός και πολύπειρος αυτός γυμναστής, ανέπτυξε σε θεωρία και πράξη μέσα από μια ζωντανή προπόνηση αθλητών μας, τις ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι αθλητές στο ζέσταμα για να αποφύγουν τους τραυματισμούς. Συγκεκριμένα πρότεινε στους προπονητές ότι τουλάχιστον σε δύο από τις προπονήσεις κάθε τμήματος την εβδομάδα πρέπει να αφιερώνουν από ½ ώρα για την σωστή εκγύμναση και ενδυνάμωση των παικτών.
Ένα από τα σημεία της ομιλίας του κ. Παπαγεωργίου με ιδιαίτερη σημασία και έμφαση, ήταν ότι απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 17 ετών να κάνουν βάρη. «Θα πρέπει σε αυτές τις ηλικίες να γίνονται ασκήσεις μόνο με το σωματικό τους βάρους, αλλιώς δεν θα αναπτυχθεί σωστά το μυοσκελετικό τους σύστημα και σίγουρα μελλοντικά θα πάθουν ζημιές» τόνισε χαρακτηριστικά ο επί 12 χρόνια γυμναστής σε όλα τα ηλικιακά τμήματα των Εθνικών μας ομάδων μπάσκετ.
Ο κ. Παπαγεωργίου απλώς και ουσιώδης έδειξε ασκήσεις για όλο το μυϊκό σύστημα με μόνο βάρος το σώμα τους και με ειδικά λάστιχα για περισσότερη δυσκολία και ένταση. Μίλησε ακόμα για άλλα πολλά θέματα όπως για μια ισορροπημένη και όχι με υπερβολές διατροφή και όλα τα παιδιά τον παρακολουθούσαν με ευλάβεια σε αυτά που είχε να τους πει και να τους διδάξει. Όλοι στο τέλος τον ευχαρίστησαν με ένα θερμό χειροκρότημα γιατί κατάλαβαν ότι πήραν και θα πάρουν πολλά στο μέλλον από αυτή τους την συνάντηση.
Τον κ. Παπαγεωργίου καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά, ο γενικός διευθυντής του ΑΣΚ κ. Θανάσης Μουίκης. Άλλωστε με προσωπικές ενέργειες του Θανάση Μουίκη (τους συνδέει στενή φιλία) ήρθε ο Γιάννης Παπαγεωργίου στο νησί μας λίγο πριν η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ ξεκινήσει την προετοιμασία της για τους προ Ολυμπιακούς και Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.