ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ν.Ο. Αργοστολίου, το καμάρι του Ιονίου» Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL NEWS ΚΑΝΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Η Κεφαλονιά χάρις στην ομάδα υδατοσφαίρισης θα έχει για πρώτη φορά στα ιστορικά της δρώμενα εκπροσώπηση σε κορυφαία εθνική κατηγορίαΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΖΑΝΗΣ
Τέτοιες μέρες ένα χρόνο πριν, μέσα από το «Goal News» και με αφορμή την άνοδο της ομάδας πόλο Ανδρών του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου στην Α2 Εθνική Κατηγορία, σημειώναμε: «Κάτι ανατέλλει από τα δυτικά».

Η Κεφαλονιά χάρις στην ομάδα υδατοσφαίρισης θα έχει για πρώτη φορά στα ιστορικά της δρώμενα εκπροσώπηση σε κορυφαία εθνική κατηγορία
Για όσους γνώστες του χώρου, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία ήταν πολύ μικρή για το καράβι του ΝΟΑ και τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν.
Μαζί με μια άλλη νησιωτική ομάδα, τα ιστορικά Χανιά, το Αργοστόλι κέρδισε πανάξια μια θέση ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της ελληνικής υδατοσφαίρισης.
Η ομάδα πόλο Ανδρών είναι το καμάρι ενός νησιού, που ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει εκπροσωπηθεί σε συλλογικό επίπεδο στη μεγαλύτερη Εθνική Κατηγορία σε όλα τα σπορ.
Ο ΑΝΟ ιδρύθηκε το 1957, αλλά τον ρουν της ιστορίας του και δη της ομάδας πόλο άρχισε να αλλάζει με την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών το 2001.
«Τα πρώτα χρόνια οι προπονήσεις γίνονταν στο λιμάνι της πόλης» θυμάται ο Δημήτρης Μπιτσάκος. Ο δεύτερος σκόρερ στην Α1 με 963 γκολ ήταν αυτός που πριν από 17 χρόνια άφηνε την Πάτρα και πήγαινε στο νησί για να προπονεί την ομάδα. Πριν από ένα χρόνο άφησε την Α1, αλλά τα παιχνίδια της ζωής τον έφεραν να επιστρέφει σε αυτήν αγωνιζόμενος με το Αργοστόλι.
Το κολυμβητήριο ολοκληρώθηκε το 2000 και από τότε άρχισε η άνοιξη για τον Ναυτικό Όμιλο
«Το άθλημα ταιριάζει στο νησί, τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να έρθουν παιδιά στο πόλο, να οργανωθούν οι ακαδημίες» συμπληρώνει ο Δημήτρης Μπιτσάκος.
Ανοιγμα στην τοπική κοινωνία
Η κοινωνίας της Κεφαλονιάς χαιρέτισε την άνοδο της ομάδας πόλο στην Α1. Βλέποντας στη σελίδα του Ομίλου στο Facebook, τα συγχαρητήρια είναι δεκάδες, είδαμε ακόμα και από τους Εθελοντές Σαμαρείτες!
Ανάμεσά τους και μηνύματα στήριξης από πολιτικούς παράγοντες. Κι εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα για τους ανθρώπους της ομάδας.
«Μέσα στη γενική μιζέρια που ζει η χώρα μας, εμείς εδώ προσπαθούμε με οργάνωση και συνέπεια να δημιουργήσουμε κάτι σημαντικό, δεν θέλουμε να είμαστε φωτοβολίδα. Θέλουμε να κάνουμε ένα άνοιγμα στους τοπικούς παράγοντες προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί και παράλληλα με παίκτες από το νησί να δουλέψουμε τις υποδομές και σε μερικά χρόνια η ομάδα να στηρίζεται σε δικά της παιδιά» δηλώνει ο Μάκης Κοσμάτος.
Ο ίδιος με τους πρώην συμπαίκτες του, Θοδωρή Αλυσσανδράτο, Αγγελο Πανταζάτο και τον Ανδρέα Τραυλό, είναι αυτοί που ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2008, οργάνωσαν την ομάδα και έφεραν τρεις σερί ανόδους.
«Το νησί ας αγκαλιάσει την ομάδα, αυτά τα αποτελέσματα ήρθαν μέσα από πολλή δουλειά, κάτω από δύσκολες συνθήκες και άψογη συνεργασία με τη διοίκηση. Είναι η ευκαιρία το Αργοστόλι από τουριστικός προορισμός να γίνει και αθλητικός με την ομάδα πόλο, όλα εξαρτώνται από την κοινωνία της πόλης» προσθέτει ο τεχνικός των ανόδων στην Α1, Δημήτρης Κρητικός.
Ο Μάκης Κοσμάτος, πολίστας του ΑΝΟ στα  πέτρινα  χρόνια, είναι ένας από την ομάδα που έφρεαν την αναγέννηση του τμήματος
Αφιερωμένο εξαιρετικά
Η άνοδος του ΝΟ Αργοστολίου στην Α1 κατηγορία αφιερώνεται από τους ανθρώπους της ομάδας σε κάποια πρόσωπα που με τον τρόπο τους στήριξαν την ομάδα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.
Πάνω απ' όλα η επιτυχία αφιερώνεται στον αδικοχαμένο φίλο του ΑΝΟ και ανταποκριτή του «Goal» στην Κεφαλονιά, Φώτη Τσιλιμιδό, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.
Επίσης, ο τεχνικός Δημήτρης Κρητικός (φωτό) θέλει να ευχαριστήσει τη διοίκηση του κολυμβητηρίου στα Βοτσαλάκια, τον διευθυντή του Κούλη Δουρέκα και τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του κολυμβητηρίου προκειμένου οι παίκτες να κάνουν τις προπονήσεις τους.
Παράλληλα, δεν ξεχνούν και τον Δημήτρη Κραβαρίτη, τον βοηθό τεχνικού του Ολυμπιακού, που αγωνίστηκε πέρυσι με τον ΝΟΑ και φέτος στήριξε με όλες τις δυνάμεις του την προσπάθεια που έγινε.
«Το Αργοστόλι πέρα από τουριστικός να γίνει και αθλητικός προορισμός»

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Το Αργοοστόλι πήρε άρωμα από Α1, αντιμετωπίζοντας φέτος τον Ολυμπιακό στο Παπαστράτειο στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας
Δημήτρης Λέντζος/Τερματοφύλακας/1979
Τάσος Μάναλης/Τερματοφύλακας/1990
Χριστόδουλος Μαρίνος/Τερματοφύλακας/1964
Γιώργος Κατσιγιάννης/Αμυντικός/1978 (αρχηγός)
Ζήσης Δελακάς/Περιφερειακός/1983
Στέργιος Τοροσιάδης/Φουνταριστός/1988
Γιώργος Μεζίλης/Περιφερειακός/1988
Σταμάτης Μορφοβασίλης/Περιφερειακός/1989
Νίκος Μερκουριάδης/Περιφερειακός/1980
Παύλος Μερκουριάδης/Περιφερειακός/1986
Δημήτρης Μπιτσάκος/Φουνταριστός/1972
Χρήστος Κουτσιαλής/Αμυντικός/1989
Παναγής Τραυλός/Περιφερειακός/1993
Αγγελος Πανταζάτος/Περιφερειακός/1976
Θέμης Χατζής/Περιφερειακός/1972
Θοδωρής Καστανάκης/Φουνταριστός/1992
Πρόεδρος/Λούκας Νιφοράτος
Τεχνικός/Δημήτρης Κρητικός
Την στήριξη της ομάδας από την τοπική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα θέλουν στον ΝΟΑ
Εφορος/Θοδωρής Αλυσσανδράτος Διεύθυνση/Ηλία Ζερβού 16, Αργοστόλι
Τηλέφωνο-FAX/26710 22874
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.